Turizm Fakültesi 2024 Yılı Mezuniyet Töreni Büyük bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

Fakültemizin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 15 Mayıs 2024, Çarşamba günü Troia Kültür Merkezi’nde Öğretim Büyük Bir  Coşkuyla Kutlandı

Törene, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman ESİRGEMEZ, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ŞEKER, Çanakkale SKAL İnternational Kulübü Başkanı Aşkın DEĞİRMENCİ, Çanakkale Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Osman DEMİRCİ, Fakültelerimizin Temsilcileri, Paydaş Temsilcileri, Turizm Fakültesi Öğretim Üyeleri ve İdari Personeli, Öğrencilerimiz ve Öğrenci Velileri Katıldı

2023-2024 Fakültemizin Akademik yılı mezuniyet töreni program akışı aşağıdaki gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi

Mezun öğrencilerimizin slayt gösterisi

Turizm Fakültesi tanıtım filminin sunumu

İbrahim HIZAL grubundan Müzik dinletisi ile geçmişe coşkulu bir yolculuk

Turizm Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mustafa BOZ’un konuşması

Rektör Yardımcımız  Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL’ın  konuşması

Dereceye giren öğrencilerimizin tanıtımı ve hatıra ödüllerinin sunulması

Fakültemiz dönem birincisi Ayşenur GENÇOĞLU’nun  konuşması

Fakülte birincisi tarafından Yaş kütüğüne mezuniyet plakasının çakılması

Mezuniyet belgelerinin verilmesi

Geri sayımla keplerimizin havaya atılması.

Çay, hahve, pilav tavuk İkramları

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Bölümler ve Fakültemizden  derece ile mezun olan öğrencilerimiz.

Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümünü İlk üç derece ile bitiren öğrencilerimiz

3. Hidayet ŞAHİN

2. Hatice TAŞDEMİR

1. Özgür NOYAN

Turizm İşletmeciliği Bölümünü İlk üç derece ile bitiren öğrencilerimiz

3. Rukiye KORKUT

2. Elif DALMIŞ

1. Ebru ALAK

Gastrononi ve Mutfak Sanatları Bölümünü İlk üç derece ile bitiren öğrencilerimiz

3. İrem TAŞDEMİR

2. Görkem KARADEMİR

1. Ayşenur GENÇOĞLU

Fakültemizi İlk üç derece ile bitiren öğrencilerimiz.

3. İrem TAŞDEMİR

2. Görkem KARADEMİR

1. Ayşenur GENÇOĞLU

Turizm Fakültesi ile ilgili mezuniyet bilgileri kısaca aşağıki gibi özetlenebilir.

Üniversitemizle aynı yaşta olan Fakültemiz, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak 1993-94 Eğitim Öğretim yılında faaliyetlerine başladı.

2013 yılından itibaren Turizm Fakültesi olarak  Eğitim Öğretim Faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Fakültemizde halihazırda

Turizm İşletmeciliği , Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği ile  Gastronomi ve Mutfak Sanatları

olarak 3 bölümde öğrencilerimiz Eğitim Öğretim hayatlarına devam etmektedirler.

Rekreasyon Yönetimi Bölümü’nde yeterli öğretim elamanı bulunmadığı için öğrenci alımı yapılamamaktadır.

Önceki yıllarda bölüm isimlerinde bazı düzenlemeler yapılmıştır.

Geçtiğimiz yıllarda;

Konaklama İşletmeciliği Bölümünden   1000

Turizm İşletmeciliği Bölümünden   430

Seyahat İşletmeciliği Bölümünden  500

Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümünden 520

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden 63

Öğrenci mezun olmuştur.

Bu yıla kadar Toplam mezun öğrenci sayımız 2.500’ü aşmıştır.

Bu yılda 80 öğrencimiz mezuniyet aşamasındadır.

Rektörlüğümüze önümüze koyduğu vizyon, misyon ve hedefler için teşekkür edeirz.   Mezuniyetine kadar, öğrencilerimize bilgi birikimlerini aktaran, turizm sektörüne en iyi şekilde hazırlanmaları için gayret gösteren, sorunlarının çözümüne destek olan Fakültemizin değerli akademik ve idari personeline teşekkür ederiz

Üniversite dışındaki paydaşlarımız Çanakkale Valiliği, Çanakkale ve Kepez Belediye Başkanlıkları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Tarihi Alan Başkanlığı gibi kurumlar ile, ÇATOD, ÇARO, TÜRSAB, ÇATUD, SKAL İnternational gibi Sivil toplum Kuruluşları herzaman yanımızda Fakültemize ve Öğrencilerimize destek oluyorlar, onlarada ayrıca  teşekkür ederiz.

Çocuklarını Fakültemize göndererek, eğitim yaşamları boyunca her türlü fedakarlığa katlanarak çocuklarına destek olan,  büyük zorluklara göğüs germek zorunda kalan değerli anne babalarımıza, ailelerimize çok teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimizi de candan tebrik ediyor. Hepsine başarılı, sağlıklı, huzurlu, gönüllerince bir yaşam diliyoruz.