Troya Kültür Yolu Festivali

'

Değerli Üyelerimiz, 

Kültür Yolu, 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği projelerden birisidir.
“Kültür Yolu”, kültürümüzün şehir/semt merkezli olarak ele alındığı, sanat-zanaat-gastronomi-sohbet-gösteri-eğlence vb. etkinliklerin, mekanların, her yaştan halkın ve ziyaretçilerin buluştuğu rotanın adıdır.
Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin kültürel değerlerini mimarlık, tarih, kültür ve sanat yoluyla zihinlere aktarmanın yanında şehirlere marka etkinlikler de kazandırmaktadır.
Kültür Yolu çatı markası altında dönemsel olarak festivaller yapılmaktadır. Belirlenen şehirlerde, seçilen rota/lokasyonlarda farklı sanat türlerinin, yerli ve yabancı farklı kültürden insanların sanatın evrensel dilinde birleşmesi amaçlanmaktadır.

2022 Eylül ayı itibarıyla “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” çatısı altına Beyoğlu Kültür Yolu ve Başkent Kültür Yolu’na, Çanakkale’de Troya Kültür Yolu ve Diyarbakır’da Sur Kültür Yolu ile Konya Mistik Müzik Festivali de dahil olmuştur. 2022’nin ikinci Kültür Yolu Festivalleri 5 şehirde 15 bine yakın sanatçı ve 3 bine yakın etkinliğe ev sahipliği yapacaktır. Hem düzenlendiği şehirler hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerin katılımı ile her geçen yıl daha çok ziyaretçiye ulaşılmaktadır.

Şehrimizde yapılacak olan festivallerle ilgili programı sizlerle aşağıda paylaşıyoruz. 

Troya Kültür Yolu Festivali
16–25 Eylül
Tarih boyunca destanların yaşandığı Çanakkale, eşsiz doğası ve tarihin dönüm noktalarına konu olan mekanları ile 16-25 Eylül tarihleri arasında Troya Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapacak.
Sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşacak festivalde 40’tan fazla mekânda 100’den fazla etkinlik gerçekleşecek. Çanakkale, sanatseverleri festival boyunca 1000’den fazla sanatçı ile buluşturacak.
İyi günler 

https://troya.kulturyolufestivalleri.com/