Gastronomi Çalışmaları Toplantısı

'

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sedat MURAT, Dekanımız Prof. Dr. Mustafa BOZ, Gastronomi Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ferah ÖZKÖK, Gastronomi Bölümü ve konuyla ilgili diğer Öğretim Elemanları ile Çanakkale Gastrokale Derneği Temsilcilerinin katıldığı “ Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale’de Gastronomi Çalışmaları” toplantısı 4 Ağustos 2021, Çarşamba günü düzenlendi.
Toplantıda, Gastronom Sayın Kubilay ÖZBEN Çanakkale Gastronomi Müzesi ve Etkinlik Merkezi Kuruluşu çalışmaları ile Çanakkale’nin Gastronomik değerleri üzerine sunum gerçekleştirdi.
Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sedat MURAT konuşmasında, Gastronomi ve Mutfak Kültürü açısından Çanakkale’nin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu, ancak bu zenginliğin yeterince bilinmediğini belirtti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak Turizm Fakültesi ve Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinin eğitimlerine gelişerek devam ettiklerini, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde de Gastronomi Bölümü’nün
kurulduğunu ifade etti. Çanakkale’nin Gastronomi Turizmi konusunda gelişebilmesi ve potansiyelini ortaya koyabilmesi için Üniversite dışındaki paydaşlarla işbirliği imkanlarının araştırılması ve geliştirilmesinin önemi üzerinde durdu.
Dekanımız Prof. Dr. Mustafa BOZ konuşmasında, Çanakkale Gastrokale Derneği ile işbirliği yaparak “Gastronomi Müzesi ve Etkinlik Merkezi” projesi üzerinde çalıştıklarını, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği’nin öncülüğünde 15-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Dardanos Sun San Otel’de düzenlenecek “1. Çanakkale Troya Zeytin Hasatı Festivali’ne Turizm Fakültemizin de destek verdiğini ve Organizasyonda işbirliği yapacaklarını belirtti.

Dilek ve Önerileriniz İçin RİMER
(Rektörlük İletişim Merkezi)