TÜRK MUTFAĞI HAFTASI FARKLI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Türk Mutfağı Etkinlikleri, Çanakkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, Çanakkale Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası Üniversitemiz, Turizm Fak

'

Türk Mutfağı Etkinlikleri, Çanakkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, Çanakkale Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası Üniversitemiz, Turizm Fakültemiz ve diğer Turizm paydaşlarının katılım ve destekleriyle 21 – 27 Mayıs 2024 tarihlerinde değişik etkinliklerle kutlandı.

 

 

Troya Müzesinde düzenlenen Geçmişten Günümüze Çanakkale Mutfağı Paneline Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlker TÜRKERİ konuşmacı olarak katıldı.

Tarihi Alan Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenleren ve Çanakkale’de üretilen tarımsal ürünlerin ve yiyeceklerin ikram edildiği kahvaltıya, Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı, Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren KARAYEL GÖKKAYA ve Dinçay KÖKSAL, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa BOZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman ESİRGEMEZ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Erol DURAN ve Doç. Dr. İlker TÜRKERİ, diğer kurum ve kuruluşların yetkilileri ile Turizm ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcilerinin katıldı. Çanakkale’de gastronomi turizminin geliştirilmesi için atılması gereken adımlar konusunda fikirler sunuldu.