TURİZM FAKÜLTELERİ DEKANLAR KONSEYİ “TURİZMDE NİTELİKLİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI” ERZURUM’DA YAPILDI

'

Turizm eğitimine yönelik kaliteyi arttırmak ve buna yönelik stratejiler belirlemek üzere, 10-11 Aralık 2021 tarihleri arasında Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TURDEK),  tarafından “Turizmde Nitelikli Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen Çalıştaya Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Dekanımız Prof. Dr. Mustafa BOZ da katıldı.

Çalıştayın programı, İstiklal Marşı’nın ardından bu yıl hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi Emekli Öğr. Üyesi turizm duayeni Prof. Dr. merhum İrfan ARIKAN ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. merhum Ali ARSLAN’ın anılmasıyla başladı.

 

Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin ÖZER, Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şule AYDIN ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Vildan SATIK’ın açış konuşmalarından sonra  Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Serhat HARMAN’ın moderatörlüğünü yaptığı Turizm Eğitiminde Kalite konulu panel gerçekleştirildi. Panele, Turizm Eğitimi ve Değerlendirme Akreditasyon Kurulu üyesi Prof. Dr. Celil ÇAKICI, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı İsa SATAR ve Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Muharrem TUNA panelist olarak katıldı.

Turizm Fakülteleri Dekanlarının yoğun katılımı ile, iki gün boyunca süren Çalıştayda; yapılan oturumlarda, verilen eğitimin yeterli olup olmamasına, turizm eğitiminin yapısal sorunlarından turizm eğitiminin gelişmesi için yapılması gerekenlere kadar alanla ilgili birçok konu ele alındı.

Çalıştaya ev sahipliği yapan, Dekanları ve diğer konukları en iyi şekilde ağırlayan, ATATÜRK Üniversitesi’ne, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri SELÇUK’a, çalışma arkadaşlarına ve öğrencilere, dekanlar olarak çok teşekkür ederiz.