EntreAction Erasmus+ AB Projesi İlk Çalıştayı Bulgaristan Veliko Tarnovo’da gerçekleştirildi

'

"EntreAction: Girişimcilik Eğitiminde Yenilikçi Bir Vakadan Video-Hikayeye Yaklaşımı" konulu Avrupa Birliği Projesi başlangıç çalıştayı, 11-13 Ekim 2022 tarihlerinde  Bulgaristan, St. Cyril ve St. Methodius Üniversitesi Veliko Tarnovo "Avrupa" salonunda Doç. Dr. Veneta Hristova (proje yöneticisi), Doç. Dr. Nedko Minchev (yerel proje yöneticisi), Prof. Doç. Dr. Ivan Byanov ve Baş Asistan Dr. Ivan Stoyanov ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Çanakkale Onsekiz Mart  Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa BOZ ve Prof. Dr. Hülya ÖNAL’ın katıldığı Çalıştaya Polanya -  Szczecin Denizcilik Akademisi, , Finlandiya - Tampere Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Almanya- Leipzig Üniversitesi, Polonya - Science4People ve Bulgaristan - St. Cyril ve St. Methodius Üniversitesi’nden on eğitmen ve bilim insanı katılırken, Portekiz - Aveiro Üniversitesi ekibinden altı altı bilim insanı çevrimiçi olarak toplantılarda hazır bulundu.

Çalıştay sırasında genel proje tasarımı, her bir ortağın  çalışma paketlerindeki taahhütleri ve sorumluluklarının dağılımı, iletişim parametreleri tanımlandı. Ortak kuruluşların her birinin mali yönleri açıklığa kavuşturuldu.  Mart 2023’de gerçekleştirilecek bir sonraki doğrudan toplantıya kadar olan taahhütler belirlendi. 2nci İş paketi,  ilk proje faaliyetlerinin her birinin zaman ve yerinin belirlenmesi konusunda derinlemesine bir tartışma yapan Prof. Dr. Piotr Wolejsza (Science4People, Polonya) tarafından sunuldu. Başarıların ve karşılaşılacak zorlukların tartışılacağı aylık çevrimiçi toplantılar yoluyla Projedeki ilerlemenin gözlemlenmesi hedefiyle Çalıştay tamamlandı.