Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale ve Turizm Paneli Gerçekleştirildi.

'

   

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale ve Turizm Paneli Turizm Paydaşlarının Katılımı ile Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk günü (30 Ekim 2023) Troia Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk paneli Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ayvacık Meslek Yüksekokuiu ve Çanakkale Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi (TURAM)’nin katkılarıyla Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından 30.10.2023 tarihinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale ve Turizm” temasıyla düzenlendi.

Panele; Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan MUTLUAY, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, SKAL International Troy Kulübü Başkanı Mustafa Aşkın DEĞİRMENCİ’nin yanı sıra, Çanakkale Turizm Sektörünün değerli temsilcileri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin değerli Akademisyenleri ve Öğrencileri tarafından yoğun katılım sağlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra; Açılış konuşmaları yapıldı. Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Murat YILMAZ konuşmasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün faaliyetleri ile ilgili sunum yaptı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, konuşmasında Turizmin Çanakkale için önemine değinerek, Çanakkale turizmindeki sorunların belirlenip giderilebilmesi, fırsatların ortaya konularak değerlendirilebilmesi için 2024 yılında geniş katılımlı Turizm Çalıştayı düzenlenmesi için çalışmalara başlandığını belirtti.

 

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa BOZ’un moderatörlüğünde, gerçekleştirilen panelde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet ÇELİK, TÜRSAB Balıkesir-Çanakkale Bölge Başkanı Fatih BİRGÜN, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Nilgün GÖKSER, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Genel Başkanı Ü. Cihan MÜŞTERİOĞLU ve Çanakkale Belediyesi “İlk Dijital 100 Proje Koordinatörü” Tuğçe CİVELEK konuşmacı  olarak yer alarak, Çanakkale turizminin geldiği yeri, yapılması gerekenleri, sorunları ve fırsatları değerlendirdiler.

Panelde Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çanakkale turizminin geçmişi ve bugünü ile Çanakkale turizminin geleceğine ilişkin beklenti ve hedefler çok boyutlu olarak irdelendi. Panel sorası gerçekleşen soru-cevap faslı ile panele dinleyici olarak katılım gösteren dinleyiciler soru, görüş ve önerileri ile Çanakkale turizmine ilişkin beklenti ve temennilerini dile getirdiler. Etkinlik panelistlere Teşekkür Belgesi takdimi ile son buldu.