Çanakkale – Pire Pastacılık, Tatlı Deneyimlerini Paylaştı

'

Avrupa Komisyonu Erasmus+ Programı çerçevesinde Yunanistan Pire’den Acharnes Mesleki Eğitim Enstitüsü’nün (Vocational Training Institute of Piraeus) koordinatörlüğünü yürüttüğü “Disruting the Future Searching for Innovation and Entrepreneurship Restructuring VTC of Piraeus Using Technology Promoting Work-based Learning Training to Ensure Sustainable Growth Incorporating Best Practices the Journey to Knowledge is ON”  başlıklı proje çerçevesinde, 15 kişilik bir grup, 17 Ocak-01 Şubat  2022 tarihleri arasında Çanakkale’de farklı yerlerde ve kurumlarda tatlı, pasta, hamur işleri çalıştaylarına katılarak Çanakkale ve Türk mutfağı konusunda bilgilerini arttırdılar. Yunan mutfağını tanıttılar.

Proje menajeri Papadatos PANAGıOTıS  önderliğindeki grup, 29 Ocak 2022, Cumartesi günü Fakültemizi ziyaret etti. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Öğretim Görevlisi Salih ÇAKICI ve öğrencilerimizden oluşan ekibi ile birlikte uygulama mutfağımızda, Türk ve Yunan tatlıları, pastaları yapıldı. İki ülkenin mutfak kültürü ve tatlı deneyimi paylaşıldı. Salih ÇAKICI ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Projede yer almamızı sağlayan, Fakültemizi grupla buluşturan Projenin Türkiye ortağı, Aktif Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öğretmen Zafer Orkun ONGAN’a ayrıca teşekkür ederiz.

Benzer projelerin artarak devam etmesinin, Fakültemizin projeler geliştirmesinin, projelerde ortak olmasının yurtiçi ve yurtdışı ilişkilerimizin gelişmesine, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın deneyimlerinin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz.