Çanakkale – Atina Gastronomi Deneyimlerini Paylaştı

'

Avrupa Komisyonu Erasmus+ Programı çerçevesinde Yunanistan Atina’dan Acharnes Mesleki Eğitim Enstitüsü’nün (Vocational Training Institute of Achames) koordinatörlüğünü yürüttüğü “Project: Paths of Success” başlıklı proje çerçevesinde, 14 kişilik bir grup, 7-22 Kasım 2021 tarihleri arasında Çanakkale’de farklı yerlerde ve kurumlarda yemek çalıştaylarına katılarak Çanakkale ve Türk mutfağı konusunda bilgilerini arttırdılar. Yunan mutfağını tanıttılar.

Proje menajeri Akritidis IOANNIS önderliğindeki grup, 11 Kasım 2021, Perşembe günü Fakültemizi ziyaret etti. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Araştırma Görevlisi Ümit ÇARBUĞA ve öğrencilerimizden oluşan ekibi ile birlikte uygulama mutfağımızda, Türk ve Yunan yemekleri yapıldı. İki ülkenin mutfak kültürü ve yemek deneyimi paylaşıldı. Ümit ÇARBUĞA ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Projede yer almamızı sağlayan, Fakültemizi grupla buluşturan Projenin Türkiye ortağı, Aktif Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öğretmen Z. Orkun ONGAN’a ayrıca teşekkür ederiz.

Benzer projelerin artarak devam etmesinin, Fakültemizin projeler geliştirmesinin, projelerde ortak olmasının yurtiçi ve yurtdışı ilişkilerimizin gelişmesine, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın deneyimlerinin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz.