10. Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleşti

'

Fakültemiz  tarafından organize edilen Türkiye’nin seçkin konaklama işletmelerinin ve seyahat acentalarının katıldığı 10. Kariyer Günleri Etkinliği gerçekleşti.

Etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat,  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz’un yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Konuşmasında her bilim dalının sektörle bağlantısı olması gerektiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat şunları aktardı; “Burası ecdadımızın destan yazdığı çok önemli bir şehir. Çanakkale’de turizm konusuna özel bir önem veriyoruz.  Hedefimiz Çanakkale’nin bir turizm, kültür, sanat ve tarım şehri haline gelmesini sağlamak. Bunun için hocalarımıza çok büyük işler düşüyor. Sektörle güçlü işbirlikleri kurularak çalışmalar yapmaya devam etmeliyiz.”

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise Çanakkale turizmi için Kariyer Günleri Etkinliğinin çok önemli bir buluşma olduğunu belirterek, “ Buradaki herkesin Çanakkale’nin geleceği ile ilgili bir hayali var. Çanakkale turizminde çıtayı yukarı taşımak için hep beraber çalışacağız” dedi. 

Çanakkale Yerel STK'ları ÇATOD, ÇARO, TÜRSAB Çanakkale Körfez BTK, BOZTİD, Antalya-Balıkesir-Bodrum-Çanakkale-Çeşme-Fethiye’den toplam 50 işletme, İstanbul merkezli sektörde öncü 5 tur operatörünün katıldığı etkinlikte; öğrenciler kariyer planlamaları, işletmelerde mesleki eğitim ve iş görüşmeleri fırsatları değerlendirildi.