Lavanta Fidanları Toprakla Buluştu

'

Çanakkale’de kırsal turizmin geliştirilmesinde önemli bir adım adıldı

Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi desteği ile bölgenin turizmine katkı sağlaması amacıyla Çıplak Köyü Muhtarlığı tarafından Lavanta fidan dikim etkinliği düzenlendi.


3 Ocak 2022 tarihinde etkinlikte, Çıplak Köyü’nde düzenlenen 50 dönümlük araziye 100 bin adet lavantanın dikimi gerçekleşti. Etkinlik programına; Vali İlhami AKTAŞ, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah KÖKLÜ, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa BOZ, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Ozan HACIALİOĞLU, İl Genel Meclis Üyesi Şener AKÇAY, Çıplak Köyü Muhtarı Ufuk GÖÇOĞLU ve Çıplak Köyü sakinleri katıldı.


Kırsal alanların değerlendirilmesinde ve kültür turizminin canlandırılmasında alternatif ürün olarak 50 dönümlük araziye dikilen lavantalar, Troya Tarihi Milli Parkı’nı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olacak ve bölge turizmine katkı sağlayacaktır.