İLK DİJİTAL 100 Projesi İle Çanakkale Turizmine Dijital Dokunuş

Yürütülücülüğünü Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol DURAN'ın üstlendiği ve Çanakkale Belediyesi Strateji Geliştirme Birimi Proje Ekipleri ortaklığıyla hazırlanan İLK DİJİTAL 100 projesi hibe almaya hak kazandı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu Alternatif Turizm Destinasyonları Mali Destek Programı için hazırlanan proje kapsamında; değişen tüketici eğilimleri ile teknolojik gelişmeler doğrultusunda Çanakkale kent merkezinin kültür miras değerleri ile yeni kentsel değerler destinasyonunu görünür ve erişilebilir kılmak, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel büyümesinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak ve ekolojiye değer katmak hedefleniyor.

Proje ile; Web 3.0 teknolojileri odağında yazılacak KAL-E aplikasyonuna entegre olacak kentsel destinasyon envanterinin belirlenmesi ve dijitalleştirilmesi sağlanırken, yeni nesil dijital teknolojileri barındıran, kentin turizm ve kültür değerlerinin artırılmış ve sanal gerçeklik araçlarıyla multimedya olarak sunulduğu yeni bir Engelsiz, Dijital ve İklim Dostu Park oluşturulacak.