DEKANIMIZ PROF. DR. MUSTAFA BOZ’UN MOLDOVA ZİYARETLERİ

Dekanımız Prof. Dr. Mustafa BOZ, 23-25 Ekim 2021 tarihleri arasında Moldova’da Academy of Economic Studies of Moldova’nın 30. Kuruluş Yılı Etkinliklerine davetli olarak katıldı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen "30 Years o f Economic Reform in the Republic of Moldova: Economic Progress via Innovation and Competitiveness" Uluslararası Konferansının açılış oturumunda konuşma yaparak, iki ülke arasında turizm alanında yapılacak işbirliklerinin önemine değindi.

Ev sahibi ve etkinliklere katılan misafir üniversitelerin Rektörleri ile görüşmeler yapılarak Üniversitemiz ve Fakültemiz ile Öğrenci ve Öğretim Elemanı değişim programları, ortak konferanslar düzenlenmesi  ve projeler geliştirilmesi konuları görüşüldü.

- Moldova - Academy of Economic Studies of Moldova,

- Moldova - Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi, Komrat Devlet Üniversitesi,

- Ukrayna – Kyiv National University of Trade and Economics ile

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Mevlana Değişim Programı anlaşmaları

Polonya – Cracw University of Economics,

Romanya -  "Dunarea de Jos" University of Galati

Romanya – The Bucharest University of Ecomomic Studies ile

Erasmus Değişim Programı anlaşmaları yapılmak üzere çalışmalar başlatıldı.

Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi başkenti Komrat’ta, Komrat Devlet Üniversitesi, Rektörü ve Parlemento üyesi Prof. Serghei ZAHARIA, ile yapılan görüşmelerde Üniversitemiz ile işbirliği olanakları görüşülerek, karşılıklı iletişimin ve işbirliğinin geliştirilmesi kararı alındı.

Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi, Türkiye Başkonsolosluğu ziyaret edilerek, Başkonsolos Hasan Akdoğan ile görüşüldü, görüş teatisinde bulunuldu.

Moldova’da ve Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi’nde yapılan ziyaretlerde Eski Çevre Bakanı Hamdi ÜÇPINARLAR ve Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı İsmet BALKAN’da Dekanımıza eşlik etti.