Tarihçe

Fakültemiz 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak eğitime başlamıştır. Fakültemiz, 2002-2003 eğitim- öğretim yılından itibaren Konaklama İşletmeciliği ve Seyahat İşletmeciliği olarak iki bölüm halinde eğitim ve öğretime devam etmiştir.

2009-2010 eğitim-öğretim yılı ise Konaklama İşletmeciliği İkinci Öğretim Programı faaliyete geçmiştir. 16 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Turizm Fakültesi olarak devam etmektedir. 2018 yılında kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı ilkesi ile öğretim niteliği değerlendirmesi sonucunda ikinci öğretim programının kapatılması uygun bulunmuştur. Seyahat İşletmeciliği bölümü 2011- 2012 eğitim öğretim yılından itibaren, “Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği” olarak faaliyetine devam etmektedir. 2015 yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Rekreasyon Yönetimi Bölümlerinin açılması Üniversite Senatosuna teklif edilmiş ve kabul edilmiştir. Fakültemiz 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren Terzioğlu Kampüsünde bugün bulunduğu binada eğitim öğretime devam etmektedir. Konaklama İşletmeciliği Bölümü 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren Turizm İşletmeciliği olarak eğitime devam etmektedir. Fakültemizde öğretim dili Türkçe olup, 8 yarıyıl (4 yıl) lisans eğitimi verilmektedir.

Yoğun İngilizce eğitimine ek olarak Almanca, Rusça, Japonca, Fransızca ve İtalyanca dersleri seçmeli olarak verilmektedir. Öğrenciler 90 gün zorunlu stajlarını yurt içi veya yurt dışında bulunan turizm işletmelerinde yapmaktadır. Ayrıca Fakültemizde turizm sektöründe kullanılmakta olan Sentez, Fidelio, Amedeus ve Galileo gibi paket programların kullanımı da öğretilmektedir. Üniversitemiz dış ilişkiler koordinatörlüğü aracılığıyla, Farabi programı ile ulusal düzeyde, Erasmus+ ve Mevlâna programları ile uluslararası düzeyde öğrenci değişim programı yürütülmektedir. Bölümlerimizde birer Erasmus+, Mevlâna ve Farabi bölüm temsilcileri, Fakültemizde birim koordinatörü bir öğretim üyesi bulunmakta, yurtdışı/ yurtiçi programlara gidecek ve yurtdışından/ yurtiçinden programlara gelecek öğrencilere danışmanlık yapmaktadırlar. Fakültemizde, Erasmus+ ve Mevlâna kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler için İngilizce olarak verilen Turizm dersleri mevcuttur.

Fakültemizin mezunları konaklama işletmelerinin ön büro, muhasebe, yiyecek içecek vb. departmanlarında, yiyecek içecek işletmelerinde, eğlence sektöründe, ulaştırma işletmelerinde, seyahat acentalarında, tur operatörlerinde, hava yollarında ve turist rehberi olarak istihdam olanağı bulmaktadırlar. Ayrıca öğrencilerimiz birinci ve ikinci sınıflarda işletme ağırlıklı dersler aldıklarından, bankacılık, reklamcılık, vb. sektörlerde de iş olanakları bulabilmektedirler.