Mechnikov National Universitesinden Fakültemize Ziyaret

Mechnikov National Universitesinden Fakültemize Ziyaret

2016 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Odessa I.I. Mechnikov National University arasında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel ACER'in imzaladığı ikili anlaşma çerçevesinde Mechnikov National Universitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde okuyan ve orada Türkçe ders alan öğrenciler ve öğretim elemanları Fakültemizi ziyaret etti.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çavuş ŞAHİN'i makamında ziyaret ederek, ikili ilişkilerin gelişmesindeki katkılarından ve kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Ziyarette Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Lütfi ATAY ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan ARSLAN hazır bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Ukraynalı öğrenciler için hem  lisans hem yüksek lisans için tercih edilebilecek bir üniversite olduğunu ifade ettiler. 

Odessa'dan üniversitemizi ziyaret eden grup, Turizm Fakültesinden önce ÇOMÜ Kütüphanesini, Yabancı Diller Yüksekokulunu, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünü ziyaret ettiklerini, TÖMER'den de Türkçelerini geliştirmek için dersler aldıklarını belirttiler. Üniversitemizi ve Fakültemizi ziyaret etmekten son derece memnun olduklarını belirten grup, Çanakkale'nin tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret ederek akademik programlarını  bitireceklerini söylediler.