Hijyen ve Sanitasyon Dersi Uygulaması Mc Donaldsta Yapıldı

Hijyen ve Sanitasyon Dersi Uygulaması Mc Donaldsta Yapıldı

Yrd. Doç. Dr. Turgay Bucak'ın vermiş olduğu "Hijyen ve Sanitasyon" dersi bünyesinde yer alan " Uluslararası yiyecek-içecek işletmelerinde hijyen ve sanitasyon uygulamaları" isimli konu Çanakkale Mc Donald's da yapıldı. Konu bünyesinde bu tür işletmelerin hangi hijyen standartlarını kullandıklarını ve bunu operasyona nasıl yansıttıkları incelendi. Ders boyunca işletme müdürü Ahmet bey, öğrencilere satın almada, teslim almada, depolamada, hazırlıkta, pişirmede ve serviste uyguladıkları hijyen ve sanitasyon standartlarını bizzat uygulamalı olarak gösterdi. Ayrıca bulaşık yıkama, mutfak temizliği ve personelin kişisel temizliğinin nasıl olması gerektiğini ve bunu kendilerinin hangi yöntemlerle gerçekleştirdiklerini de detaylı olarak anlattı. Sayın Bucak, bu tarz derslerin uygulamalı veya işletmelerde yerinde yapılmasının öğrenmede verimliliği arttırdığını ve bu tarz dersleri ilerleyen zamanlarda da yapacaklarını belirtti.


341-quun-1.jpg341-quun-2.jpg341-quun-3.jpg341-quun-4.jpg