Çanakkale İl Tanıtım ve Geliştirme üst Kurulu Toplantısı Yapıldı

'

Fakültemizin de temsilcisi olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı bünyesinde, Çanakkale’nin ulusal ve uluslararası alanda daha etkin tanıtımını sağlamak, tanıtıma yönelik sürdürülen iletişim süreçlerini güçlendirmek ve yürütülen faaliyetlerde koordinasyon sağlamak amacıyla oluşturulan "İl Tanıtım ve Geliştime Üst Kurulu"  2024 yılı ilk toplantısı 18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Double Tree by Hilton Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Turizm Operasyon ve Geliştirme Ajansı Destinasyon Direktörü Mehmet Aydın Demir, Turizm sektörünün temsilcileri ile İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyeleri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda Turizm Operasyon ve Geliştirme Ajans Destinasyon Müdür Yardımcısı Sena Elif Gözgü tarafından 2024 yılında Çanakkale ve il dışında yapılacak tanıtım, festival ve etkinliklerin planlamasına yönelik yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirdi. Açılış konuşmalarının ardından, GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansının INTERREG çağrısı hakkında, Çanakkale Belediyesi Peyzaj Yüksek Mimarı Tuğçe Civelek ve bütçe uzmanı Mustafa Ertan tarafından İlk Dijital Yüz Projesi hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

“EMİTT’te yapılacak çalışmalar değerlendirildi”

Çanakkale’nin turizm potansiyelini artırmak ve sürdürülebilir bir iş birliği modeli geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, sosyal medya stratejisi ile alternatif turizm önerileri ve İstanbul’da düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Turizmin geliştirilmesi için yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu ve Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi için hep birlikte gayret gösterdiklerini ifade eden Vali Aktaş, Çanakkale’nin, ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasında emeği geçen İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu üyelerine teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi. Toplantı katılımcıların karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunmalarının ardından sonra erdi.